söndag 3 januari 2010

Utmärkt inlägg av Andreas på DN Debatt om klimatet
Det är en genomtänkt analys Andreas gör om klimatförhandlingarna. Både av det som varit och hur vi nu skall gå vidare. Jag fick ju inandas "klimatet" vid förhandlingarna själv under en vecka och det känder verkligen stort, men väldigt oorganiserat och svårt att få grepp om i Bella Center.
FN skall naturligtvis ha huvudansvaret också för fortsättningen men vi bör, som Andreas säger, pröva fler möjligheter och alternativa lösningar där trycket på USA och Kina måste vara stort.
Nu får vi leva med ett misslyckande som innebär att "de största förlorarna är de mest sårbara och fattigaste länderna". Nya tag omedelbart. Världen väntar inte.

Reinfeldt vs Sahlin
Ja, det är lite av medias mellandagstema så också DN. Det handlar om kraftmätningen inför valet den 19 september. Mona Sahlins första kommentar i utfrågningen är att "Väljarna är så härligt fantastiska att att de frågar sig vilken politik vill jag ha och vilket regeringsalternativ kan jag kan lita på." Detta på en fråga om Reinfeldts höga och Mona Sahlins låga opinionssiffror. Det är naturligtvis rätt att politiken skall vara avgörande. Men väljaren vill också ha svar på frågan vem som skall leda landet och med vilken politik.
Förslag: Gör om Högfors 4-5 gånger under valåret på olika ställen i Sverige med 4-5 olika politiska teman. Presentera Alliansens förslag och kräv besked vad som är oppositionens alternativ.
Och Fredrik; man skall förska skapa goda relationer också till sina motståndare eller konkurrenter...

För övrigt är det ett fantastiskt vinterlandskap i skogen även om det var lite kallt på skidrundan i dag...

Inga kommentarer: