måndag 25 januari 2010

Debatten - beskriv och argumentera för dina egna förslag innan....
Det är en trist amerikansk tendens att i debatter kritisera motståndaren mer än man talar om sina egna förslag. Så var det i går i söndagsdebatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Ingen vinner på det. Inte väljarna, inte partierna och inte tittarna.
Reinfeldts besked om sänkta skatter för pensionärerna "både en tredje och fjärde gång" är bra. Ta fram det under våren. Sossarnas förslag om "ungdomsskatten", att ta bort den sänkta arbetsgivaravagiften för unga, liksom 58-årsregeln för förtidspensioner är öppna mål. Stupstock som stupstock.
Men snälla Allians; motivera, förklara, argumentera för de egna förslagen först...Känsla och trovärdighet.

Moderaterna överraskar med feminismen
Positivt överraskad, om moderaterna nu menar allvar. Det är vad man blir om m-förslagen om ökad jämställdhet. Häromdagen var det hot om lagstiftning om kvotering i bolagsstyrelserna. Nu är det en mängd bra förslag om jämställdhetscertifiering av skolor, lönerkartläggningar och rätt till heltid för att både män och kvinnor skall kunna leva på sin lön.
Var är centerpartiets förslag?

För övrigt tycker jag moderaterna i Värmdö med Lars-Erik och Monica i spetsen blir allt lyhördare och öppnare för samarbete både i Alliansen och i förhållande till oppositionen. Här kan (s) också få en stjärna i himlen efter dagens sammanträde med ksau.
Var är centerns förslag?

Inga kommentarer: