söndag 17 januari 2010

De svagaste länkarna - kd och v
Så beskriver SvD dagsläget i politiken i dag. Det var ju snällt att inte ta med centern som hade lägre opinionssiffror än kd i senaste Demoskopmätningen, som man skall ta med en stor nypa salt. Men det spelar ingen roll. Det är allvarligt nog. Vi skulle ju öka och stärka centern. Några förslag:

Centern kan
föreslå att att en ny bred utredning tillsätts om sjukförsäkringen, a-kassan och utförsäkringarna, försäkra sig om Alliansens stöd och sätta press på oppositionen. Centern kan föreslå nya ägardirektiv till Vattenfall. Centern måste inta en annan attityd till Saab. Det är inte beskedet i sig att staten inte skall äga bilföretag som skapat nedgången utan attityden till svensk bilindustri. Centern måste fullfölja sin linje att kärnkraften skall avvecklas och säga nej till nya reaktorer och effekthöjningar. Centern kan föreslå skattesänkning för pensionärer. Centern kan säga nej till EMU och någon ny folkomröstning i närtid. Centern kan lyfta fram den positiva satsning på spårbilar som nu är på gång.
Centern har en stor potential bland svenska folket. Det vet vi. Vi har en gång haft 25 procent...

Sätt press på oppositionen
Läser i dag i DN en bra sammanställning på de rödgrönas olika förslag på avgörande politikområden. Sätt lite press på oppositionen nu. Jag återkommer till mitt förslag som jag också kommunicerat till partisekreteraren Anders Flanking. Genomför 4 stycken Robertsfors som 2006 på olika ställen i Sverige inom fyra olika samhällsområden; 1.ekonomi, industri, skatter, 2. skola och välfärd, 3.energi,miljö,klimat och 4.transporter. Redogör för vad Alliansen gjort (kort o sammanfattat). Tala om vad Alliansen vill göra och ställ frågan vad oppositionen vill göra på respektive område.
Vi måste vara först ute. Regeringen skall komma med förslag. Det är oppositionen som skall svara på frågorna.

För övrigt hade vi en rolig julgransplundring i går. Vi dansade runt granen för sista gången, sjöng och spelade julsånger, slängde ut granen ( som blir ved till spisen), åt julgröt och avslutade med fiksdamm...med Åsa, Micke, Emma, Sara och Hanna, Sonja och jag.

Inga kommentarer: