torsdag 28 januari 2010

Nej till Valallians
Vi ska inte ha någon valallians. Det försvårar för de mindre partierna att verka och synas. Det gynnar på samma sätt de stora. Det förminskar nyanserna i politiken. Det förstärker blockpolitiken.Det ger intryck av att de mindra partierna inte klarar sig själva. Det tvingar in väljare under paraplyn som man kanske inte gillar. Vi kan få en diskussion om ett tvåpartisystem med majoritetsval i enmansvalkretsar som vore döden för de mindre partierna. Det försvårar förhandlingar mellan partier om blocken skall styra. Det räcker va...

Nej till Burkaförbud
Lika självklart. Vi kan inte kritisera muslinska länder för att kvinnor måste bära burka och om de inte gör det får de böter ,eller ännu värre straff , och samtidigt förbjuda folk att bära burka i Sverige och om de gör det får dom böta.... Logik eller tragik.

Ny strategi för Afghanistan
Sedan jag började med denna blogg har jag varit emot kriget i Afghanistan. Krigströttheten breder ut sig. Det finns ingen segrare. A. är på väg att bli ett nytt Vietnam. Börja förhandla med talibanerna. Talibaner består av olika människor, liksom svenskar, judar, muslimer. Civila insatser och gemensam uppbyggnad av hållbara strukturer i stället för krig.

För övrigt har vi haft en mycket intressant presentation i dag av hållbart byggande av Sten Engwall och Cristofer Friberg. Energi, miljö, klimat, inomhusluft...

För övrigt har jag just sett aktuellt. Det är starkt att det finns centerpartister som står fast i sin övertygelse mot kärnkraften. Heja Sven, Solveig, Eva och Kerstin. Och- ni är inte ensamma.

Inga kommentarer: