torsdag 30 augusti 2012

Alliansen på spåret - en given rubrik och sann med stor satsning på järnvägen
55 miljarder satsar nu regeringen på järnvägen, 30 på den efterlängtade Ostlänken mellan Stockholm och Linköping, 5 mdr på ny järnväg mellan Göterborg och Borås och 20 mdr på underhåll. "För lite och för sent" hade Thomas Östros sagt om han fortfarande varit ekonomisk talesperson för s.

Mycket och rätt och det kommer mera, säger jag.
Mera i budgeten och infrastrukturpropositionen och mera då främst i Norrland. Ovanligt att 55 mdr mottas med jubel hos socialdemokraterna. "Bingo", hörs från Norrköping. "Helt i vår linje", hörs från ekonomiska talespersonen Magdalena Andersson. Det blir svårt att kritisera, men Mp hittar ändå något. Det borde vara höghastighetståg...Hurra, och ni har pengarna?

Och elitforskare för 3,5 mdr kronor under en tioårsperiod - Björklund jublar
Jantelagen ska bort. Det är eliten vi ska satsa på, bredden har vi, säger utbildningsministern Jan Björklund. Visst, men sprid forskningen över landet så att eliten når ner till bredden....och patenten och marknaden och jobben.

Kf-mötet i går: Monica Petterson vald till kso - ett utmärkt val
Det var höjdpunkten i gårdagens kf-möte i Folkets Hus. Monica Petterson efterträder nu Lars-Erik Alversjö som kommunstyrelsens ordförande. Erfarenhet, bredd, skärgård, socialpolitik, äldre, överförmyndare, kvinna bland många män. Grattis igen.
Centern fick mycket gehör för helikoptern kvar i Värmdö, besöksbryggor i skärgården, förnybar energi och ökad andel kollektivresenärer. Men rädslan är stor att helt bifalla förslagen.... men de kommer i efterhand som satsningen på vindkraft.

För övrigt ska jag nu träffa Lasse Bryntesson och få lite info om deras budgetförslag.

Inga kommentarer: