lördag 18 augusti 2012

Ryssland går baklänges
Det är tragiskt att se och höra makthavarna i Ryssland beskriva ""hotet" från tre kvinnor i Pussy Riot efter aktionen mot Frälsarkatedralen I Moskva. För detta får de nu två års fängelse. Ryssland har aldrig varit någon demokrati. Vi som hade hoppats för några år sedan får inse att Ryssland i dag går baklänges. I detta fal med den ortodoxa kyrkans medverkan. Repression och tillbakagång. Tragik, men farligt för Putin. Demonstrationerna kommer nu bara att öka.

Moderaterna tackar ja till Annies inbjudan om nya Alliansöverläggningar.
Det har tagigt några månader sedan Annie plötsligt och utanför manuskriptet i Almedalen bjöd in de tre Allianskollegorna till överläggningar om Alliansens framtid  och nystart 2.0. Hittills har ingen svarat. Det var inget bra initiativ. Allianspartierna skulle naturligtvis ha informerats om utspelet. Nu blir svaret "Ja" från moderaterna mer en räddningsplanka för Annie och centern i ett svårt politiskt läge.

Vi glömmer det och ser till förslaget från Reinfeldt i www.dn.se/debatt i dag. Det kommer säkert att utvecklas när jag om några timmar lyssnar på honom i Gustavsberg. Reinfeldt föreslår fyra saker; en gemensam arbetsgrupp för Alliansens politik inför 2014, ett gemensamt valmanifest, en idéplattform med allianspartiernas värderingar, en gemensam valkommitté. Stärkt blockpolitik eller?

Vad man än tycker om detta är det en mycket genomarbetad artikel om allt bra som gjorts, allt det nya som ska göras och allt det elände som skulle komma med en oppositionsseger. Schlingman?

För övrigt ska jag nu som sagt snart lyssna på Fredrik Reinfeldt när han fullföljer de senare årens tradition och kommer till Gustavsberg kl 13.00.

Inga kommentarer: