söndag 12 augusti 2012

EU-skepsisen ökar. Är det någon som är förvånad?
Jag som EU-motståndare som sedan länge kallar mig för EU-kritiker eller Europademokrat tycker närmast det är tragiskt att eurokrisen fått sådana negativa konsekvenser för det naturliga samarbetet mellan länder i EUropa. Norr, står mot söder. Rikare länder står mot fattigare. "Friska" länder lånar ut pengar till "sjuka"och ställer hårda villkor på mottagarens ekonomi och politik. I de rika länderna tror 60 procent på landets ekonomiska framtid i de fattiga 4. Det är också vad Peter Wolodarski skriver i dag i www.dn.se/sondagskronikan. Trenden är tydlig, skriver han. "Skepsisten mot EU växer runt om i Europa."

Hösten 2009 hade 48 procent förtroende för EU, nu är det 31procent
allt enligt Eurobarometern. De allvarliga konstruktionsfelen"...skriver han, i en lite krånglig formulering, och den sega lösningsprocessen har skapat problemen. Det är verkligen inte roligt att se att vi fått rätt, vi som varit realister och insett felsatsningen med euron. Jag är inte glad för det. Bara realist igen.

Fler studenter tror på kärnkraften enligt högskolorna
Ja, det är väl inte så konstigt. En energiöverenskommelse där 12 nya kärnkraftverk kan byggas och ersätta gamla. En ansökan från Vattenfall om ett par nya kärnkraftverk som naturligtvis gjorts av den anledningen, får studenter att se en framtid som kärnkraftsingenjörer. Det ena ger naturligtvis det andra. Hur stort ansvar för denna utveckling har Centern? Någon?

För övrigt ska jag nu se fortsättningen på maratonloppet. Det blir Etiopien och Kenya.

Inga kommentarer: