fredag 31 augusti 2012

Romney kliver fram och berättar om sig själv-ett bra drag men det räcker inte
Det var tanken med hela konventet att ge Mitt Romney chansen att berätta mer om sig själv, bli mer personlig så att folk får lära känna honom. Talet i natt svenskt tid verkar också ha varit i den linjen. Familjefadern, finansmannen, företagsledaren, guvernören och nu mannen som ska rädda Amerika för Obama och ekonomisk undergång. Och där har han sin poäng - Ekonomin. Men det verkar inte ha varit mycket om detta i talet. Det blir vicepresidentkandidaten Paul Ryans roll. Hyggligt som det verkar, men det kommer inte att räcka. Obama har mer bredd och fyra års erfarenhet.

Mona Sahlin i nytt bakslag - Nu räcker det. Mona har inte råd med fler stora motgångar
Det är nästan som man tycker synd om Mona Sahlin. Ett nytt stort bakslag i Sydafrika i går när hon förlorade kampen om posten som generalsekreterare för Socialistinternationalen med 46-36 mot Luis Ayala, I våras kandiderade hon som generalsekreterare för ILO, men förlorade också där. Nu räcker det. Hon kanske inte riktigt befinner sig på den nivå hon söker efter....

Trafiken blir en stor fråga i kommunvalet i Värmdö
Skurubron, broavgifter höjda trängselavgifter, eller dubbla infartsavgifter för Värmdöbor. T-banan till Nacka och följderna för busstrafiken och risk för flera byten, Slussen och det hemska bussgaraget som ska sprängas ur i Katarinaberget med långa gångavstånd för Värmdöbor till T-banan.
 Och... kanske värst. Allt detta ska ske ungefär samtidigt med hela Värmdöinfarten som ett enda stort vägbygge....Vi måste bli mycket bättre på att ställa krav från Värmdö på staden, landstinget och staten. Värmdöcentern driver på och Monica Pettersson kan göra en rivstart.

För övrig ska jag nu in till ett centerseminarium om "mångfaldens Europa - dialog om en hållbar gramtid". Roligt, men eurokrisen finns där...och centern borde tala om hur hur framsynta vi var som röstade nej i folkomröstningen 2003.

Inga kommentarer: