torsdag 16 augusti 2012

Mönsterlandet Tunisien: Konflikt mellan islamister och liberaler försvårar nystarten
Det är precis sådana konflikter vi varit ororade för. Vad händer efter "revolutionen"? Det segrande islamistpartiet al-Nahda med 41 procent av rösterna vill nu ändra Tunisiens författning där kvinnan ska vara "ett komplement" till mannen.Det har givit salafisterna, de bokstavstrogna islamisterna vind i seglen med förslag som att skilja män och kvinnor på universiteten. Tusentals kvinnor protesterar. Hur hjälper man till i dessa situationer?

Satsningen på kvinnligt företagande är jättebra - men varför i statlig regi när Nyföretagarcentrum finns
Den frågan ställer jag när TIllväxtverket lyckas sätta sprätt på 375 milj till  nyföretagande  som inte går att utvärdera och Nyföretagarcentrum får 2,5. Den frågan ställer också Olle Wästberg i dag i www.svd.se/brannpunnkt . Nyföretagarcentrum är mycket effektivt. Som tidigare ordförande i Näringslivsrådet på Värmdö har jag själv sett hur 60-70-talet nya företag, med en majoritet kvinnor, startats. Är det inte sådana organisationer vi ska backa upp i stället för nya byråkratibjässar i statlig regi? Vad säger Annie Lööf? En nystart kanske?

Centern säger nej till hemleverans av alkohol men ja till gårdsförsäljning. otroligt ologiskt
Centerns Anders W Jonsson vill inte ha hemleverans av alkohol till bostaden för att det ökar alkoholförsäljningen. Men han vill  ha gårdsförsäljning. Ökar inte det alkoholförsäljningen? Otroligt, obegripligt och ologiskt. Plats för skratt.

För övrigt ska jag nu in till budgetdiskussioner på kommunkansliet.

Inga kommentarer: