onsdag 29 augusti 2012

Reinfeldt börjar röra på sig i "festfrågorna"
Det var ett oproffsigt uttalande med "enstaka fall" som Reinfeldt sa i sommartalet här i Gustavsberg om Tillväxtverket och näringsdepartementets fester. Det var upplagt för djupare granskning av journalisterna och nu har det blivit så med Säpo, Lotteriinspektionen och FRA. Ansvaret ligger på myndighetscheferna, säger R. De har ansvaret och ska inte gå över gränserna. Bra att han reagerar men varför säger han nej till en särskild granskning av alla myndigheter...Dumt.

Alliansregeringen ökar trycket på kapitalisterna i banker, AP-fonder och riskkapitalbolag.
Det är faktiskt skönt att se att Alliansregeringen inte bara stryker "kapitalisterna" medhårs. Undrar om en s-regering med den näringslivsvänlige Löfven skulle göra på samma sätt....?
A Borg går hårt åt bankernas räntesnurror med en ny lag, F.Reinfeldt ( m ) säger på www.dn.se/nyheter i dag att bankerna bör kunna sänka bolåneräntorna.

En som inte tycker det är Bankföreningens nye chef Thomas Östros, ( s ).
Verkligen omvända roller. "Kapitalistpartiet" (m) kräver hårdare tag mot kapitalisterna. "socialistpartiets" ( s ) förre ekonomiske företrädare tycker att räntorna "är rimliga".Finansmarknadsministern Peter Norman, med ett förflutet i finansvärlden, kräver att bankerna enklare ska kunna "lösa bundna lån". Omvända världen men Alliansen har rätt både ekonomiskt och moraliskt.

Bra av Gustav Andersson ( c ) om stopp för bisfenol
Användningen av det hormonstörande ämnet bisfenol A ska nu minskas och förs upp på "minskningslistan" av miljölandstingsrådet Gustav Andersson. Utmärkt och med en bra artikel på www.svd.se/nyheter .

För övrigt ska jag nu läsa kf-handlingar till i kväll då vi också ska välja Monica Pettersson till ny kso. Ett bra val.

Inga kommentarer: