måndag 27 augusti 2012

Stefan Löfven håller kursen - näringsvänlig socialdemokrat - men smalt tema
Det var som väntat näringspolitik det handlade om i Stefan Löfvens sommartal i Vasaparken. Bort med arbetsgivarnas sjuklöneansvar för den andra veckan. Det ska staten betala och det kostar 1,5 mdr kronor. Det var det enda besked om kronor som Stefan Löfven gav i talet. Inte en siffra till nämnde han. Det är ett bra förslag, så bra att C och Kd genast hängde på. Löfven ställde också upp på det mesta i Borgs budget, infrastruktur, innovationer och sänkt bolagsskatt.

Men det var ett smalt tema
Inte en enda siffra om budgeten förutom sjuklönesänkningen. Inget om EU eller eurokrisen. Fas 3 nämndes en gång i talet men inte ett ord om vad som ska göras, om något ska göras. Ordet vinst i välfärden fanns inte med alls och miljö,energi och klimat fick man inget höra om utom ekologisk hållbarhet i slutet - det nya modeordet för alla partier.

Reinfeldt får problem med Säpos Bondfest
Jag skrev det för någon vecka sedan när F Reinfeldt sa att Tillväxtvedrkets fest och Annies julfest bara var några enstaka företeelser. Det kommer han att få ångra. Och det får han nu när journalisterna naturligtvis letar upp ännu fler internfester. Nu är det Säpo med 5.3 miljoner kronor, utan upphandling.
Ovanligt oproffsigt av Reinfeldt, och det kommer nog mera...

För övrigt åker jag nu in till landstinget och samrådsmöte med handikapporganisationerna

Inga kommentarer: