tisdag 28 augusti 2012

Nej, Romney har inte en chans mot Obama - Vad vill han?
Presidentvalet i USA den 6 november närmar sig. Mitt Romney nomineras formellt på republikanernas konvent i veckan, men han är chanslös mot Barack Obama. Det är alldeles fär många olika turer. Han har genomfört en sjukvårdsreforn som liknar den Obama nu drivit fram och som Romney nu vill skrota, han var tidigare för hårdare vapenlagar och abort och kritisk till utsläppen av växthusgaser. Allt detta är nu borta och till detta har han en ännu mer konservativ vicepresidentkandidat som i princip inte vill ha någon statsmakt alls. Nej, det räcker inte mot Obama hur mycket pengar Romney än samlar in.

S vill granska alla myndigheter - Varför tog inte regeringen själv det initiativet
Oproffsigt av regeringen att låta socialdemokraterna få initiativet i myndighetsgranskningen. Självklart skulle regeringen redan efter Tillväxtverket och Näringsdepartementets fester beslutat genomföra en samlad kontroll av alla myndigheter. Nu kan det bli jobbigt.

Vi ska behålla ambulanshelikoptern i Värmdö
Ambulanshelkoptern har varit en utdragen historia i Värmdö, efter misslyckandet på Myttinge och klantaigheter i planprocessen. Nu har den varit på Mölnvik en längre tid, men den dispensen går snart ut. Vämrö behöver ambulanshelikoptern. Därför har jag ställt en fråga taill kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö som låter: "Har arbetet med en ny planprocess inletts för en ny placering av ambulanshelikoptern på Värmdö?"

För övrig åker jag nu in till gruppstyrelse och landstingsstyrelse

Inga kommentarer: