fredag 17 augusti 2012

De 140 stiftelserna med regeringen inblandad måste granskas bättre.
Inte ens regeringen visste att man hade 145 stiftelser....Man kände bara till 62?!. 50 har bildats av staten och resten tillsammans med andra. Totalt handlar det om stora pengar, 30 mdr kronor. Flera av stiftelserna undantas från kontroll i stadgarna. Riksrevisionen är kritisk. Jag håller med. Det borde vara självklart att staten ska kunna granska allt institutioner där det finns skattepengar. Gör om.

Fisken i Sverige minskar o minskar...
liksom yrkesfiskarna som nu bara är 1200 och beräknas bli   900 om några år. 300 procent mer fisk importeras till Sverige jämfört med för tolv år sedan. Oj, 80 procent av den fisk som konsumeras är importerad. Hemskt. Det handlar om naturresurser. Lena Ek, här har du en utmaning. Du har börjat bra, bara att fortsätta....www.dn.se/ekonomi.

Bra initiativ att effektivisera miljöprövningen  också men det får inte gå ut över miljön
Ytterligare ett bra initiativ av Lena Ek. Att förenkla miljöprövningen med Miljökonsekvensbeskrivningar och påskynda beslut kring vägar, järnvägar mm och öka förutsebarheten. Men det är miljön i sig som är det viktigaste.

Läkare inom ambulanssjukvården
skriver tio läkare på www.dn.se/debatt. Det var detta jag frågade om när jag fick transport med ambulanshelikopter från Bohus-Malmön till Uddevalla sjukhus när jag skadade knät efter midsommarn. Tyckte presonalen som inte var läkare var mycket professionella men instämmer i att det nog borde vara det.

För övrigt tycker jag Annie ska ha godkänt för morgonens framträdande  på i TV 4 om festerna och representationen. Men inget mera nu...Inga kommentarer: