onsdag 8 augusti 2012

Ber om ursäkt för det lite underliga rutmönstret som inledde gårdagens inlägg...men misstag någonstans...

Bra agerat av Biståndsminister Gunilla Carlsson om att avbryta biståndet till Rwanda
Det är naturligtvis oacceptabelt att Sverige ger bistånd till ett land som i sin tur använder pengarna till att stödja krigsinsatser med vapen och soldater i ett annat land, Kongo. Rwanda har gång på gång anklagats för att stödja gerillan M23 i Kongo. Nu senast i juni i en FN rapport. Nu stoppar Sverige utbetalningarna till dess frågan utretts. Bra Gunilla. Du var snabb att reagera på sådant som du tyckte var fel redan när vi satt i industripolitiska utskottet i EU-parlamentet, även om vi inte alltid tyckte likadant. Nu gör vi det...

Bra om Riksbanken sänker räntan
Flera ekonomiska fakta talar för att Riksbanken bör sänka räntan. Inflationen  ligger i dag på en procent, dvs väl under maxnivån på 2 procent. En sänkning skulle stimulera ekonomin, öka syselsättningen och sänka boräntorna. Bankernas krav i dag på att inte mer än 75 procent av marknadsvärdet får belånas är ett tillräckligt instrument för att inte skapa "bolånebubblor". Jag är inte så förtjust i att lagstifta om amorteringskrav som Jonas Sjöstedt (V) och Peter Norman (M) lutar åt i dagens www.svd.se/naringsliv . Det är ett ansvar som långivare och låntagare ska ha i första hand.

För övrigt väntar jag nu på att få se en eller flera medaljer till Sverige i kanot, en gren liksom rodd som jag tävlat i själv för sådär   ...? år sedan.

Inga kommentarer: