söndag 26 augusti 2012

Chockerande uppgifter om Arktis i www.dn.se/vetenskap
Jag blir lika bedrövad varje gång när det kommer nya chockerande uppgifter om smältande glaciärer som att den arktiska sommarens yta minskat med en tredjedel sedan slutet av 70-talet. Hälften av den fleråriga isen har försvunnit de senaste tio åren, allt enligt forskaren James Overland, professor i USA.
Har klimatfrågana helt försvunnit ur den svenska debatten? Och centern? Budgeten?

Om några timmar håller Stefan Löfven ett mycket viktigt tal
Det handlar om sommartalet 2012. Ett halvår efter hans tillträde som partiledare, två år till nästa val och några veckor till budgeten läggs fram i riksdagen. I dag faller S tungt från 38,8 till 34,3 procent i SvD/Sifo. Det är mycket, för mycket. Tystnadslyftet efter Juholt har lyft färdigt. Nu behövs något nytt.

Centern måste också komma tillbaka och jag föreslår två teman
1. Det som jag föreslog i går på länscenterns kickoff i Hallunda om Miljön - för den gröna omställningen. Se ovan (beklagar understrukningarna).
2. Livsbalans: Ett arbete är avgörande men vi människor ska ha rätt att välja själva hur mycket och hur lite vi vill arbeta. Mycket efter studierna, mindre när vi bildar familj, mer igen när barnen flyttar ut och långsam avtrappning på äldre dar. Och detta ska samhällets regler formas efter. Det skapar balans mellan arbete, vardag och familj: Livsbalans.

För övrigt ska jag snart lyssna på Löfvens tal

Inga kommentarer: