torsdag 23 augusti 2012

Grekland ber på sina bara knän för uppskov med åtsramningar i två år, men...
Tyskland, Finland och Holland har fått nog och säger nu ifrån med stenhårda nej. De EU och eurokritiska partierna går framåt och rädslan för förlorade val för regeringspartierna  tvingar dem att "hålla med" de kritiska partierna. Det kan påskynda en kollaps för euron under hösten.
Mötet i går mellan Greklands premiärminister Antonis Samaras och eurogruppens ordförande Jean Claude Jucker slutade i ett "vi får se". Inga besked eller löften.

Socialdemokraternas Magdalena Andersson talar också om en beredskap för ett eurohaveri.
Det kan lätt bli så att pratet om haveri driver på i den riktningen. Socialdemokraterna ska ha hög beredskap för en kris i Europa "vid en oordnad upplösning av euron." DÅ krävs särskilda insatser för att stimulera efterfrågan. Det krävs redan nu, Magdalena.

Åsa Romson besviken på att regeringen inte bjöd in till samtal om budgeten
Jag åkte med samma tåg som Åsa i går till Göteborg. Tacksamt för henne när hon kom fram till Kungsportsplatsen att tala om investeringar i järnväg och att tågen skall gå, när vårt tåg stoppades i 25 minuter på grund av ett "signalfel".

Synd att inte regeringen hållit sitt löfte om att bjuda in Miljöpartiet
till samtal om budget och framtidsinvesteringar. Det är inte för sent men Sverige skulle vinna på långsiktiga uppgörelser över blockgränsen i dessa frågor. Regeringen skulle få en starkare majoritet och centern och miljöpartiet skulle bli en tredje stark kraft i svensk politik för miljö, energi, klimat och uthållighet.

För övrigt åker jag nu in till landstingets forskningsberedning för att tala just om framtidsinvesteringar inom sjukvården.

Inga kommentarer: