onsdag 22 augusti 2012


Het EU-höst om euron. Krisen går in i ett avgörande skede

I helgen forttsätter arbetet med att rädda euron. Greklands premiärminister Antonis Samaras träffar både Angela Merkel och Francois Hollande. Det handlar om Greklands begäran om förlängning av nödhjälpen till landet med två år. Tyskland säger nej, liksom Finland. Frankrike svajar. I september blir krisen än mer allvarlig då den tyska författningsdomstolen ska säga ja eller nej till ESM-fonden. Bankunion, budgetunion och politisk union är tyska krav för att få väjarna att godta mer tyskt stöd till krisländerna. Då…



Ett enkelt svar är att varje land bör stå för sina egna kostnader och underskott. Att fortsätta med stödlån och bidrag är ingen långsiktig lösning.



T-bana  till Nacka skall utredas I landstinget men närmare I tiden ligger att den nya Skurubron ska betalas av staten utan broavgifter och att Värmdö snabbt får båtpendling från t.ex Ålstäket till Slussen.

Det kan ge oss båtpendling från 2013/14, Ny Skurubro från 2016/17 och T-bana till Nacka under 2020-talets början.



För övrigt sitter jag nu på tåget till Göteborg för diskussioner med Chalmers om en spårbilsbana på Science Parc.2,5 km enkelbana med 7 stationer och 35 vagnar för transporter av lärare, studenter och forskare inom området. Beräknad investeringskostnad 135 miljoner och drift 6 milj per år. Vackert. Vore kul om Göteborg blev först….

Inga kommentarer: