måndag 13 augusti 2012

Mitt Romney och Paul Ryan: Mitthöger och högerhöger
Så ser republikanernas president och vicepresidentkandidater ut politiskt. Paul Ryan är 42 år men mycket erfaren med 13 år i kongressen Hans budgetförslag, som nu är det som ställs mot Obamas, handlar om stora skattesänkningar, nedskärningar i välfärden och privatiseringar med måttot en så liten stat som möjligt. Alla hurrar i Teapartyrörelsen. Det är bra med två tydliga alternativ. Men Obama kommer att vinna en enkel seger.

Egypten och världen förvånas av en stark president som vågar stoppa militären. Bravo.
Jag trodde det inte. Gjorde du det? I helgen avskedade president Mursi Mubaraks gamle försvarsminister och likaså ÖB. Fort och omedelbart. Militärens makt i Egypten bryts. Nu ska också deras privilegier bort. Det är nästa pilsner för Mursi. Bravo.

Bjärklund satsade på säkra kort i sommartalet: forskning, infrastruktur och skattesänkning
Man kanske hade väntat sig eller tänkt sig något mer visionärt, men det blev tvärtom mycket
verklighetsnära med höstbudgeten i sikte. Några miljarder till elitsatsning på forskning. Lika många miljarder till infrastrukturen med underhåll och förbättrade spår som medger 250 km i timmen och som nog är säkrare att få igenom än nya spår med höghastighetståg. Sänkt skatt på på företag och bort med värnskatten. Verkar nästan som han vet hur budgeten kommer att se ut... Riktigt bra, men varför mest elitsatsningar och värnskatten ska vi inte röra politiskt.

För övrigt var Micke, Emma, Sara och Hanna här i går och plockade vinbär och krusbär och gjorde sylt. I dag är Emma här och nu är Sonja och Emma och badar. Jag sitter med datorn och kryckorna. På onsdag ska jag på återbesök på SÖS... och kanske  

Inga kommentarer: