torsdag 2 augusti 2012

EUro-följetongen fortsätter:  ECB-chefen Mario Draghi ska rädda euron
Det räcker med att lyssna på rubriken så förstår vi vilken kris euron har försatt oss i. Europeiska Centralbankens chef ska rädda euron. Jag ska se till att...inom mitt mandat rädda euron. Det är EU-kratin. Euron hänger nu på enskilda personer och tjänstemän i EU-institutioner. Demokrati...Sänkta räntor, stödköp av obligationer, mer pengar från stödfonderna EFSF och ESM. Nja, inte rädda men uppehålla kraschen....Om stödåtgärderna blir permanenta förvärras krisen, som min "gamle" professor i nationalekonomi, säger i dag www.dn.se/ekonomi Allt till priset av en otrolig centralisering av makt och förlust av demokrati....

Syrien efter Assad, får inte splittra oppositionen
Nu händer det som inte får hända. En provisorisk regering bildas och utnämner sig själv. Rebellerna FSA, säger nej liksom nationalaraådet, SNC. Hela oppositionen, alla grupper och "fraktioner" måste samlas och diskutera framtiden med stöd av omvärlden.

Regeringen måste lyfta Sverige inom modern miljövänlig transportteknik som elbilar, spårbilar och eltrådbussar.
Norge kör ifrån Sverige inom elbilsmarknaden. Supermiljöbilspremien från centern var ett misstag med bara något 40-tal bilar hittills som utnyttjat premien. Inse det och börja om. Det ser bra ut om man satsar på det franska systemet där miljövänliga bilar subventioneras av bilar med höga utsläpp.
Och förutom elbilar ska vi satsa på modern miljövänlig transportteknik som "trådbussar" som laddas på marken vid hållplatserna och spårbilar till olika centra och som matarbanor.

För övrigt åker Sonja och jag till Björkvik och badar...Nja inte kryckorna och jag men Sonja.

Inga kommentarer: