lördag 4 augusti 2012

Lukasjenko och diktatauren i Vitryssland visar sitt rätta ansikte. Bra och snabb reaktion av Carl Bildt
Det är otroligt i en modern värld att en svenska ambassadör utvisas med motivet att han haft kontakt med oppositionella i Lukasjankos Vitryssland. Ambassadör Stefan Eriksson i Minsk utvisas, men Sverige svarar omedelbart med att stoppa en ny Vitrysk ambassadör i Stockholm. Carl Bildt ska ha heder för sin omedelbara reaktion och presskonferens från någon semesteradress. "..en nyckfull och tilltagande oberäknelig diktarur som är rädd för sin egen framtid.", säger Carl Bildt. Utvisningen av den svenska ambassadören är "Löjeväckande". Självklart ska en ambassadör kunna ha kontakt med både regering, opposition och det civila samhället i det land han verkar i. Diktaturens rätta ansikte.

Annie Lööf vill ändra blodgivarreglerna för homosexuella män: Men är det inte att riskera säkerheten i blodgivningen och sjukvården
Vis ska ha frihet. Vi ska kunna göra vad vi själva vill med begränsningen att det inte får skada någon annan. Men önskan att vara fördomsfri får inte ta över huvudregeln ovan. Är det inte en större risk att homosexuella män bär på hiv-virus än heterosexuella? TT skriver att det är minst 50 gånger större risk än generellt. Rätt eller fel. Riskera inte blodgivningen i sjukvården med frihet för fördomsfriheten.

För övrigt lider jag med Lassi Karonen som var en halv båtlängd från brons i singelsculler. Glädjer mig å andra sidan åt att otippade Lisa Nordén tog silver och var ack så nära guld i triatlon.

Inga kommentarer: