tisdag 7 augusti 2012

Efter premiärminister Riad Hijabs avhopp: Nu handlar det om dagar eller veckor i Syrien

Hur pressad kan al-Assad bli? Hur mycket kan han stå emot? När den nyligen utsedda permiärministern Riad Hijab hoppar av till oppositionen så frågar man sig verkligen. Hur länge...?Hijab har flytt till Jordanien och flera andra ministrar och högt uppsatta officerare har gjort detsamma. Det är upplösning som pågår. Man tar inte det steget om man tror att regeringen överlever för då blir man svartlistad för evigt av Assad och riskerar dödas. De som lämnar förstår att det snart är slut.

Lööf och regeringen gör det som måste göras; Något alternativ fanns inte för Christina Lugnet.

Det var det enda möjliga i frågan om Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet efter den hårda kritiken om interna tillställningar som brutit mot reglerna. Alltid trist när sådant händer, men Annie Lööf kunde inte göra annat eftersom det handlar om skattebetalarnas pengar. Den väldiga brev-, mail- och övriga nätkritiken gjorde det också omöjligt att inte direkt avkeda. Det ska Annie ha respekt för.. Lite underligt dock att hon inte meddelade det själv direkt till Christina utan låter sin statssekreterare göra hundjobbet öga mot öga.

Merkel räddar sig själv, euron och EUropa med ja till nya stödköp av obligationer

Det var nog också det enda politiskt möjliga. Motsättningarna inom eurozonen mellan norr och söder har blivit allt tydligare. Mario Monti talade om detta i går. Det kan driva på en upplösning av euron och det måste till varje pris förhindras. Euron först...är vad som gäller. Vi får se om det håller...

För övrigt har jag just sett ett häckheat där tre löpare i samma lopp snubblar på häckar och faller...

Slump eller fel någonstans....?
Inga kommentarer: