söndag 20 april 2014

50-lapp i månaden till pensionärerna från S: Fult spel där S har ställt upp på alla fem jobbskatteavdrag men ändå kritiserar Alliansen.
Det är ett fult spel som S ägnar sig åt. Nu kommer ett förslag om att ge 50 kronor i månaden till genomsnittspensionären i sänkt skatt." Klyftan mellan pensionärer och löntagare är orättvis", säger Magdalena Andersson i svd.se/nyheter i dag. Varför har S då gått med på fem sådana orättvisa förslag, alla jobbskatteavdrag som regeringen genomfört med S stöd. Det är 1,5 miljarder S nu satsar på sänkt skatt för pensionärer genom att höja skatten för de som tjänar över 60 000 kronor.

Alliansregeringen har genomfört flera liknande satsningar med 50-lappar tidigare men då har inte S hurrat. Då har det låtit som Östros, för lite och för sent. Men nu passar det när man gör det själv.
Ser att min gamle kollega i EU-parlamentet Karl Erik Olsson, ordförande för Sveriges Pensionärsförbund reagerar. S gör samma prioritering som Alliansen, men hade man velat mera skulle man föreslagit mera. Heja Karl Erik.
PRO:s ordförane Curt Persson välkomnar dock S-förslaget, men han är ju själv socialdemokrat och företräder den mer S-inriktade pensionärsorganisationen. Inget snygg spel, men jag tror de flesta genomskådar det.
För övrigt var vi och besökte Sjösala och Evert Taubes Orrberget i går långt ut vid Stavsnäs och Hölö, eftersom Evert Taube är Olles favoritskald där han kan nästan alla visor och texter själv utantill.

Inga kommentarer: