fredag 25 april 2014

Så sitter jag då på tåget till Göteborg och Centerns Europadagar och läser Jonas Sjösteds artikel på dn.se/debatt i dag. Där kräver han och Malin Björk, vänsterns förstanamn till EU-parlamentet "undantag från EU-påtvingad privatisering"
Det är ett av deras budskap men inget jag eller Centern ställer upp på. Däremot själva  tanken att omförhandla EU-medlemskapet som kommer att bli verklighet när frågan kommer närmare för
allt fler länder som Storbritannien,men också Nederländerna.Centern säger Nej till euron men har  inget formellt undantag. Då är det naturligt att vi precis som Storbritannien och Danmark trycker för att få ett sådant undantag eftersom vi var det starkt Nej-parti i folkomröstningen 2003 och också vann den.

Centern har också i sitt EU-program inskrivet att återtagande av EU-makt kan bli aktuellt och då måste i kräva detta i omförhandlingar med EU.
Delar av jordbrukspolitiken med mer av nationellt stöd till miljö och glesbygd liksom rovdjursfrågor kring vargen är frågor som vi vill besluta om själva. Det är  nu i EU-valet vi ska ta upp frågorna för att tala om hur vi ska göra EU smalare men vassare,
För övrigt skakar det ordentlig på tåget så jag f¨år avsluta bloggen här. Nu är vi i Skövde. Fortsatt bra dag. 

Inga kommentarer: