lördag 19 april 2014

KU-reglerna måste ses över. Alla kallade måste inställa sig. Maud kan fortfarande ändra sig och komma till KU-förhör
Efter utfrågningarna i KU med Anders Borg och Fredrik Reinfeldt kommer nu journalisternas spekulationer i gång. Antingen har man känt till...eller så har man inte, eller så kanske lite, men inte någon registrering i någon akt, eller så.... Det är en trist historia för svensk demokrati och det är ett allvarligt slöseri  med medborgarnas pengar. 97 miljarder. Det blir  några ölrundor...

Riksrevisionen anmärkte på dåliga rutiner för statliga bolags uppköp
och reglerna ändrades 2006 med krav på gemensam beredning med finansdepartementet. Nu tycker jag att en ny översyn ska göras och att första åtgärd ska bli att inkallelse till KU ska vara ett måste, oavsett om man avgått från ett uppdrag eller inte. Det blir Maud Olofsson tråkiga eftermäle som allvarligt skadar Alliansen och mest Centerpartiet. Lex Maud kommer alla att komma ihåg.

Någon utomstående måste också granska EU-kommissionen och EU-byråkratin. EU ska inte granska sig själv.
Det är tragiskt när man för höra vår utmärkta svenska EU-kommissionär Cecilia Malmström säga att "EU-kommissionen klarar inte att med trovärdighet granska sig själv" dn.se/ekonomi. Det förklarar varför man bara granskat korruptionen i medlemsländerna men inte EU som institution.Illa. Europarådets antikorruptionsgrupp Greco kan göra det. Sätt i gång. Nu.
För övrigt hade vi en trevlig kväll i går när Zari och Olle kom ner från Gävle och vi åt upp några goda öringar och rödingar från Anarisets pimpelfiske förra veckan med lite gott att dricka till.

Inga kommentarer: