söndag 6 april 2014

Engagerande vårstämma på Lidingö med  Centern i Stockholms län - inga ledsna opinionsminer här inte
Det var en bra stämma på flera sätt. Christoffer Molin, kretsordförande på Lidingö hälsade välkommen. Och Lidingö är en kommun som visat hur man får framgångar i kommunvalet med sådär 16 procent förra valet med bra lokalfrågor.Och nu driver man frågan om en ny simhall inför detta val. Våra toppkandidater i EU-valet Kent Johansson och Fredrick Federley höll vari presentation om deras huvudfrågor i EU-valet.

Kent satsar på klimat-, energi och miljöfrågorna och det gör han bra
både i omröstningarna i EU-parlamentet och i diskussionerna hemma. Men, gärna lite mer konkret, Kent. 50,50,50 skulle vara en bra slogan, 50 procents minskade utsläpp, 50 procent mer förnybart och 50 procent ökad energibesparing.
Moderaterna vill inte satsa på energibesparing för då behövs mindre energi och då går det ut över kärnkraften. Ut med det i världspressen Kent, så vi får lite debatt.

Fredrick Federley gör en bra EUropaanalys om "rädslans politik". Han tar inte euron som orsak, men det kunde han göra. Vi ska ta debatten med Sverigedemokraterna.
Gyllene Gryning i Grekland, Jobbik i Ungern och Front National i Frankrike är tragiska exempel på faschismens och främlingsfientlighetens  framväxt i EUropa. Vi har ett program, en lista och en valframgång, säger Fredrick. Vi ska ta tre mandat.Ödet ligger i våra händer.
Och distriktsordföranden och riksdagsledamoten Per Lodenius avrundar med centerns kampanjslogan: Allt börjar hos Dig, Närodlad politik, Det grönskar inom mig...som ombudsmannen Alireza Akhondi  översätter  i kampanjplaner...
Får vara nöjd med den riktigt engagerande debatten på mina motioner om medborgartjänst och Slussenplanen.
För övrigt avslutades stämman som vi brukar i Centern med en trevlig fest.

Inga kommentarer: