onsdag 9 april 2014

Mycket oroande i Östra Ukraina - Putin vill ha motiv för nya militär angripanden - ge honom inte det.
Separatisterna i Donetsk i östra Ukraina provocerar. De har ockuperat regeringsbyggnader för att få ukrainsk polis och militär att stoppa dem och ge Putin motiv för att angripa militärt. I sin deklaration vädjade också de ryska separatisterna till Putin om att ingripa. Ett fult terrorspel som kan sluta illa. Bra av ukrainsk polis att rycka fram försiktigt.

Regeringens budgetförslag pressar oppositionen att ändra linje och minska skattehöjningarna...vilka och hur många?
Anders Borg talar om skyddsvallar för framtiden. Skulderna i utlandet kan skapa problem för oss. Borg återvänder till överskottsmålet om en procent. Sverige har klarat krisen bättre än de flesta länder. Han talar om att stärka arbetskraften. Investeringar ska betalas krona för krona. Åtstramningar ska pressa S och oppositionen och vi får se och höra mer om två veckor. Då kommer problemen för oppositionen.

Men en viktig sak. Inte ett ord om klimat, energi, miljö, hittills och inte heller i Borgs artikel på
dn.se/debatt i dag. 

EU stoppar nu sina egna förslag - datalagringsdirektivet ogiltigförklaras
Det är vi glada åt. Direktivet tillåter långtgående övervakning mot alla individer och strider mot grundläggande rättigheter. Direktivet är nu dött och begravs i tysthet.

Välbesökt och engagerande möte i Nacka mot Slussenförslaget - kritiken mot förslaget är bedövande
Ett välbesökt, välorganiserat och engagerande möte i Nacka konferenscentern om Slussenförslaget där folk fick stå efter väggarna. Kritiken mot Slussen förslaget var bedövande, dåligt förslag, trafikkaos i 5-10 år.Följande uttalande antogs: "Mötet kräver att Stockholms stad gör en snabbutredning av PlanB."
För övrigt ska vi nu snart hämta Sara och Hanna på dagis och sedan åker jag med Raymond Svensson med nattåget till undersöker och pimpelfiskar i Ajvin Sajte i Anaris i morgon.


Inga kommentarer: