fredag 4 april 2014

Hoppas verkligen inga självmordsbombare omöjliggör valet i Afghanistan i  morgon
Man kan inte vara säker. Snarare tvärtom. I onsdags genomfördes en självmordsattack där sex personer dödades. Talibanerna vill till varje pris stoppa valet och demokratin i A. Låt dem inte lyckas med det.
Det viktigaste är inte vem som vinner utan att valet kan genomföras, korruptionen minskas så att legitimitet kan vinnas.

Nej, inga nya utredningar nu Lena Ek om klimatpolitiken utan konkreta krav inför EU-valet. 
Nej Lena, det är inget bra förslag att efter Riksrevisionens kritik av regeringens klimatmål tillsätta en ny utredning. Vi har inte råd med kritik från Naturskyddsföreningen och miljörörelsen. Föreslå utsläppsmål på 50,50 ,50 till 2030, 50 procent minskade utsläpp, 50 mer förnybar energi och 50 energibesparingar. Det är både möjligt och realistiskt.

Bra med två  miljarder till kortare köer i cancervården
som regeringen kommer att föreslå i sin budget. Bra också att köerna kortas genom  att behandlingar av ovanligt cancerformer läggs på färre sjukhus i landet. Inget förstatligande utan samarbete mellan landstingen.

Är moderaternas skattevolt verkligen en bra satsning?
Tveksam. Alliansregeringen borde ha hållit inne med det 5:e jobbskatteavdaget. Kulmen för dessa avdrag var redan nådd. Omkastningen blir alldeles för tydligt en valtaktisk fråga. Skattesänkningar är för moderaterna ideologi och att plötsligt byta ideologi mitt i en valrörelse....???

För övrigt är jag heller inte säker på att Annies förslag om sänkt aktiekapital till 1 krona är något bra förslag... och risk att fler ogenomtänkta bolag startas med fler konkurser. Börjar bli lite som Björklund nu med nya förslag varje dag. Satsa på Välfärden och väljare som inte är företagare i stället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många kommer att behöva dö för Sten (M)ordins mordiska bussterminalplaner?
http://slussenskandalen.wordpress.com/

Hemmestahasses blog sa...

Ja, det är en havererad stadsplanering som vi nu ser och som vi måste ändra på.