fredag 11 april 2014

Det blev ingen blogg på isen i går när Raymond och jag pimpelfiskade i på Östra Vattsjön i Aijvn Sajte hos samen Per-Erik Jonasson intill Anarisfjället. Visst, det blev några fina rödingar och det blev en oförglömlig dag i vårvinterns fjälltrakter.

Ukrainakrisen i riskfyllt läge-ryss-separatisternas provokationer kan leda till militära ingrepp.
Det är en märklig situation när proryska demonstranter ockuperar ukrainska regeringsbyggnader  i städerna i östra Ukraina, nu i Donetsk. Dom sammanträder med sig själva i byggnaden och kallar sig för "regering". Det är som om profinska medborgare skulle ockupera Rosenbad och i dagar sammanträda med sin "regering" utan att bli utkörda och förhörda av polisen. i  Någonstans finns en gräns där ukrainsk  polis måste ingripa. Men gör det inte militärt och överraska omvärlden med att inte använda vapen, för att undvika militära ingrepp från Putin.

Toppmötet i helgen med EU, USA och Ryssland måste visa för omvärlden att vi inte accepterar annekteringar av andra länders territorium. 
Ryssland måste sluta att mobilisera och uppmuntra ryska separatisthandlingar i Östra Ukraina och dra tillbaka sina trupper vid gränsområdena.

Vem övervakar övervakarna frågar Mathias Sundin, Fp,  när vi nu ska göra en översyn av  hela integritetsområdet efter  datalagringsdirektivets fall i EU-domstolen. 
Det naturliga svaret är riksdagen och där måste arbetet börja, t.ex med utfrågningar av företrädare för FRA, och säkerhetsföreträdare.

Värmdöbussarna ska gå till Slussen - punkt slut.
Jag blir irriterad på alla "Stockholmare" som nu kommer med en massa förslag om Gullmarsplan, Stadsgården eller "längre österut" som i dagens artikel Svd.se/brannpunkt. Bussarna ska gå till Slussen.
För övrigt ligger nu rödingarna i frysen och ta fram om några dagar till en fin påskmiddag.

Inga kommentarer: