onsdag 16 april 2014

Ukrainas "antiterrorinsats" är en nödvändig reaktion mot den proryska milisen som ockuperat ukrainska regeringsbyggnader.
Det är en allvarlig situation i östra Ukraina. Den ukrainska regeringen måste balansera mellan att slå vakt om sitt eget land och territorium men inte provocera Putin och Ryssland, detta för att undvika militära ryska angrepp. Presidenten Olexandr Turtjynov har visat att han förstår detta med sitt uttalande i går: "Insatsen kommer att genomföras steg för steg, balanserat och ansvarsfullt..." Bra,  klokt och förståndigt men tydligt. dn.se/nyheter

Maud Olofsson skadar kraftigt Alliansregeringen och Centern med sitt Nej till KU. Utfrågningen med Anders Borg i går förvärrar läget ytterligare.
Ärenden som påverkar budgeten ska samberedas med finansdepartementet. Det ska finnas ett skriftligt godkännande från finansen en sk "vidi" men någon sådan finns inte. Maud försöker skydda sig själv men detta försämrar kraftigt hennes eftermäle och det drabbar Alliansregeringen och Centerpartiet. Frågan kan faktiskt avgöra hela valet....Annie bör försöka få Maud att ändra sig och komma till KU. Ge inte S och MP fler gratispoäng.

Rätt av infrastrukturminister Catarina Elmsäter-Svärd(M), "politiker ska inte bestämma tågtider", men politiker ska se till att tågen går och nattåg är tåg som alla andra.
Ett oproffsigt uttalande av C E-S. Det pekar rakt in i marknaden som inte har fungerat. Gör det inte svårare än det redan är för Alliansen. Var är Schlingman....?
För övrigt sitter nu både Hacke och Skate och käkar i tallen utanför mitt fönster...smaklig måltid.Inga kommentarer: