tisdag 1 april 2014

Utmärkt EU-möte av Klöverdam på Europahuset i går - imponerande föreläsare
Det är roligt att se att mycket arbete ger bra resultat. Många kvinnohänder har gjort mycket för att klöverdams EU-event i går skulle bli ett lyckat arrangemang och det blev det. Information om Europahuset och från vår EU-parlamentariker Kent Johansson som hälsar välkommen. Klöver dam fördelar uppgifterna mellan sig med Mia Wallgren, ordförande, Ina Ununger, vice ordförande, Gill Åkerblom, EU-parlamentskandidaten Nina Wallin, Ulrika, Christina, Camilla...

Vi fick en bra debatt om kvinnofrågor,
trafficking, jämställdhet, prostitution, hbtq-frågor och hur vi ökar valdeltagandet i EU-parlamentsvalet. Om kvinnor lyfts fram röstar fler kvinnor. Kent Johansson, Desiré Pethrus, Anna Maria Corazza Bildt, Fredrick Federley, Christina Hagner, kvinna till kvinna, Jasenko Selimovytj, Fp, deltog i debatten.

Bussterminalen i Katarina berget stoppas - i varje fall får inte staden prövningstillstånd i mark- och miljööverdomstolen. En stor seger.
Fantastisk framgång. Det mycket riskfyllda förslaget med bussterminalen insprängd i Katarinaberget får nu sitt naturliga Nej av en juridisk instans. Detaljplanen var ett hafs och Staden fick Nej på fem punkter när den först prövades i mark- och miljödokstolen, bl a att man inte genomfört något samråd. Staden överklagade och nu får man inget prövningstillstånd. Ny detaljplan för bussarna eller nytt förslag på hela Slussen....? En nedslagning är det och det lutar mot knock out.
Nu åker jag in till styrelsemöte med KOMPASS i Botkyrka där mycket händer under året, med den stora internationella spårbilskonferensen på Arlanda den 3-5 september som höjdpunkt.

Inga kommentarer: