måndag 14 april 2014

IPCC:s mest positiva budskap är att det går att klara klimathotet utan att världsekonomin tar skada.
Tvågradersmålet går att nå om växtgasutsläppen minskar med 40 till 70 procent till 2050. Detta är också miljöminister Lena Eks kommentar att budskapet går att klara med "kraftiga utsläppsminskningar".Bra att
budskapet är positivt.
Utsläppen från energi och transporter är 60-70 procent och de ökar mest. Det kan man se på dn.se/ nyheter i dag och det är i höginkomstländer de är störst och har ökat mest. De fossila bränslena och drivmedlem från kol, olja och gas står för 80 procent av ökningen  mellan 2000 och 2010. Börja med att styra Vattenfall....

Reinfeldt intecknar ånyo jobbfrågan inför valet där Löfvens skattehöjningar på anställningar ger 80 000 färre i arbete.
Ja, det är rubriken  i dn.se/debatt i dag. I dag är det fem månader kvar till valet skriver R. Sysselsättningen har ökat med 250 000 personer sedan Alliansen tog över. Sverige har bland EU:s starkaste finanser. Socialdemokraterna vill kraftigt höja skatterna på jobb, genom fördubblad restaurangmoms, höjd arbetsgivaravgift för unga, ny lastbilsskatt och minskade rut- och rot-avdrag.
R avslutar med Nya Moderaterna att det är jobben det handlar om. Repris, repris...men det behöver inte vara dåligt. Men några nya tankar och förslag skulle inte skada.

Och under dagen väntar jag med stor oro på vad som händer om Ukrainas president sätter in "fullskalig anti-terroroperation" för att stoppa det "proryska upproret". Vi vill inte ha något krig.
För övrigt blir det nu ett besök på Gustavsbergs Bildatelje´och Lars Åke Holst för lite bilder inför EU-valet. Sedan möte med Valkrets Ost inför landstingsvalet.


Inga kommentarer: