måndag 7 april 2014

Ungerns höger-höger uttrycker en tragisk dagskurs i EUropa.
Det var väl inte oväntat och siffrorna är fortfarande oklara men regeringspartiet Fidesz har uppenbarligen vunnit rejält och behåller egen majoritet. Skall ytterligare 100-tals lagar ändras som liksom hittills går i riktning av att stärka den sittande regeringen och premiärminister Viktor Orbán. 48 procent ser det ut att bli för Fidesz och kring 20 procent för faschistpartiet Jobbik. Det blir höger-höger i Ungern som uttrycker läget i hela EUropa. Illa.

Den låga A-kassan kommer att bli en stor valfråga om inte regeringen har något förslag i skortärmarna som dämpar kritiken - Välfärden kan gå om jobben och ekonomin på förstaplatsen i valet och då....
Om det vore ett LO-förbund som skrev dagens artikel på dn.se/debatt skulle det passa in i partitaktiken inför valet. Nu är det inte så utan det är företrädare för Akademikerförbundet SSR som nu kraftigt kritiserar en a-kassa som varit fryst i tolv år och blivit lika låg som försörningsstödet. Färre och färre har a-kassa och färre av dem får en ersättning som är inkomstbaserad, som varit hela tanken med a-kassan. Någon omställningsförsäkring är det nog inte heller i mångas ögon.

Som jag ser det måste Alliansen göra något.
Om välfärden blir huvudfråga med skola, sjukvård, vinster och a-kassa blir det uppför, mycket uppför och
....brant uppför.
För övrigt åker jag då in till sjukvården med möte i landstingets FOUU -utskott om en gemensam regional biobank i Stockholm. Kanske inte den stora valfrågan men...viktigt för den som är sjuk.

Inga kommentarer: