torsdag 17 april 2014

Håller Ryssland på att långsamt annektera Östra Ukraina? Västvärlden måste skärpa sanktionerna och FN och säkerhetsrådet måste visa att de är ett världssamfund
När man läser om beskrivningen att ukrainska soldater ger upp sina tanks och andra militärfordon och överlämnar dem till proryska separatister under folkmängdens jubel, så undrar man...Vad sker? Jo, soldaterna körde vidare med tanksen och bilarna men bytte ut Ukrainas flagga mot den ryska....

Håller Ryssland långsamt på att ta över också Östra Ukraina.
Vilka är dessa "proryska separatister"? Är det någon som fått veta var de bor? Kommer de från Ukraina? Är de ryska infiltratörer precis som på Krim. Ingen vet men, visst talar mycket för det.Några enstaka proryska ukrainare kan inte organisera sig på detta vis på några dagar. Se upp nu för Putin, FN, EU, USA och hela den fria världen.

Mp satsar 12 miljarder mer på klimatet är regeringen i sin budget. Det har betydelse för EU-valet.
Det är lätt att förstå MP:s strategi. Mp vill få in 12,3 mdr per år genom höjd koldioxidskatt och flygskatt. Det blir ett plus inför EU-valet den 25 maj.. Tycker Centern ska driva kravet på minskade utsläpp med 505,50,50. 50% minskade utsläpp, 50% mer förnybart och 50% ökad energibesparing i EU till 2030.

Trovärdig Reinfeldt i KU om Nuon alldeles nyligen -men man kan ju gissa hur det gått till--Ungefär så här.
Beredningsprocessen med samordnad ägarberedning mellan näringsdepartementet och finansdepartementet har inte skett, eller i varje fall inte enligt reglerna,eller i varje fall inte avslutats. Information ersätter inte beredningsprocessen, säger R. Nej, och det borde Maud Olofsson veta. Fel där alltså. Men nog har hon informerat R i ett telefonsamtal,. Nej, säger R  "Men även om hon gjort det så ersätter det inte beredningskravet...". Vad tyder det på...?
För övrigt blir det lite info till kf-gruppen om  kf direkt efter påsken och lite förberedelser för när Stoffe kommer hit i kväll och  Olle och Zari kommer hit på lite påskfirande i morgon.


Inga kommentarer: