söndag 27 april 2014

Nu börjar det bli fart på EU-debatten när det  är fyra veckor kvar till valet. Centern med Kent Johansson har bra records och får välförtjänt beröm från SNF, Naturskyddsföreningen.
Det drar ihop sig nu i EU-valet. I dag har DN dn.se/nyheter en sammanställning över vad EU-parlamentarikerna uträttat. Det går inte att mäta med antal rapporter, eller något annat, det är den samlade insatsen i EU-parlamentet, i partigruppen och i Sverige som räknas. Kent Johanssons beröm från Naturskyddsföreningen för hans arbete för klimat, energi och miljöfrågorna är det bästa man kan få. Det har gått hem hos folk. Kents lokala EU-arbete med "Vänd på Europa" är ett mycket nära sätt att se sambanden mellan Bräcke, Åmål och Bryssel. Det är närodlad demokrati.

Centern ska hårdare driva kravet på Nej till euron och också kräva ett formellt svenskt undantag från euron precis som Danmark och Storbritannien genom en omförhandling av EU-avtalet. Då blir vårt Nej också mer trovärdigt och tydligt.
Och ett sådant krav har vi stöd för bland svenska folket, där den senaste mätningen visar att 78 procent av svenskarna säger nej till Euron. Det är ett starkt besked att Centern gjorde rätt som sa Nej inför folkomröstningen om euron 2003. Ekonomikrisen, underskotten, arbetslösheten, de växande bruna rörelserna i EUropa är tragiska svar på eurons haveri.

Och danskarna står stadigt fast vid sitt euro Nej med 65 procent nej och 24 procent ja i den senaste mätningen.

Positiva Europadagar med centerns har stärkt mig i att vi kan göra ett riktigt bra EU-val med bra kandidater, ett "Smalare men vassare" EU där vi tydligt markerar vilken EU-makt som ska minskas och vad vi ska stärka. Mer samarbete och mindre EU-stat helt enkelt. 
Om lika många röstar på Centerpartiet i EU-valet som i kommunalvalet 2010 får vi tre mandat.
För övrigt blir det nu tennis med  Micke. Sara och Hanna följer också med i dag.

Inga kommentarer: