tisdag 29 april 2014

S väntar och taktiserar om sina budgetförslag. Varför väntar man med besked om a-kassa och sjukförsäkring? Tror man måste räkna lite för att slå Borg om trovärdigheten i ekonomin.
I höstbudgeten föreslog S kraftiga höjningar av både a-kassa och sjukförsäkring, a-kassan skulle höjas med 230 kronor per dag. Men det har man hålligt tyst om när vårbudgeten presenterades. Det kan bli problem för S om de tvingas sänka nivåerna för att slå Anders Borg i ekonomisk trovärdighet. De riktigt stora problemen för S är annars skillnaderna mellan S, V och Mp i de ekonomiska förslagen. Mp vill ha kvar den av Alliansen sänkta restaurangmomsen men S vill höja den. S vill också höja arbetsgivaravgiften för unga, och får då två förslag som gör det dyrare att anställa.Det är deras svagaste punkt.

S satsar uppenbarligen inte på EU-valet med sitt valmanifest om jobb, jobb, jobb.
Om man presenterar detta en dag före det att Magdalena Andersson presenterar skuggbudgeten i riksdagen för S så förstår man att EU-valet ligger i bakvatten...Det är inte så smart och inte så proffsigt heller. Ett dåligt EU-val kan bli en svår uppförsbacke i valen i september....Att satsa på ett "socialt protokoll"  som ingen vet vad det betyder och som inte kommer upp i EU ger inte röster i EU-valet.

Alliansen har ett utmärkt argument i jobbpolitiken som man använder alldeles för lite
Det handlar om de 300 000 jobben som tillkommit mellan 2006  och 2013. Trots att skattetrycket sänkts från 48,3 till 44,4 procent har skatteintäkterna ökat när fler fått jobb och betalar skatt. Säg det högre så flagnar kritiken om att Alliansens skattesänkningar går före jobb. Skattesänkningarna har skapat nya jobb.
För övrigt dukar vi nu för 20 personer i Hemmestakören till  "Sköna maj välkommen till.....". Alltid lika roligt och i år ska vi alla klä ut oss till fåglar....ha, pip, pip. Trevlig Valborg.

Inga kommentarer: