tisdag 22 april 2014

Bara en månad kvar men otroligt tyst om EU-valet. S och M har inte lyft ett finger. Kd har gjort det liksom Sd och Centern och Kent Johansson har fått välförtjänt beröm av Naturskyddsföreningen för klimatarbetet...men debatt...?
Lite förvånad blir man allt över det klena intresset för EU-valet. Det är ett viktigt val som påverkar Sverige och medlemsländerna när fler och fler frågor blir överstatliga i EU. Centern har ett mer balanserat EU-program än 2009 där "Smalare men vassare" syns tydligare i programmet. I programmet står klart att "..vi har en sund skepsis mot klåfingrighet, detaljstyrning och omotiverad överstatlighet". Beslut ska också fattas så nära medborgaren som möjligt och "om så krävs ska beslut kunna återföras från unionsnivå till medlemsländerna.", som t.ex rovdjursjakten. Nej till euron vinner vi på.

 Centern har också mycket bra krav när det gäller öppenhet, fri rörlighet, mänskliga rättigheter och integritet liksom på klimat-,energi- och miljöområdet. Men vi måste synas och höras mer...nu under den sista månaden.

Tala om det öppna medmänskliga samhället och angrip Sd för deras invandrarfientlighet och deras mycket främlingshatiska och halvfachistiska samarbetspartier i Europa. Det finns en uppenbar risk att Sd får kraftigt framåt i EU-valet och då också får en öppen dörr i september. Stäng den. FP har Cecilia Malmström och det vinner partiet mycket på även om hon inte ställer upp i EU-parlamentsvalet. Kd har haft Alf Svensson men nu syns och hörs Lars Adaktusson och Ebba Busch Thor, Kd också i debatten kring djurskydd, aborter och exporterad svensk sexköpslag. Men, Adaktusson är för mycket journalist för att få tyngd i det han säger och skriver.

Jag tycker Centern hårt ska driva 50,50,50 kravet, 50 procent minskade utsläpp, 50 procent mer förnybar energi och 50 procent ökad energibesparing i EU till 2030. M och S har här hopplöst dåliga odds. Inget av Fi, Piratpartiet och Junilistan får något mandat, men de drar röster från andra, även C...Så vi måste C upp.....

För övrigt så cyklar jag nu till vägskälet, bussen, T-banan och landstingshuset för möte med produktionsutskottet om verksamhetsplaner för sjukhusen. 

Inga kommentarer: