onsdag 2 april 2014

Nato bör agera försiktigt och i bakgrunden av Ukraina krisen. Provokation kan öka konflikten.
Ryssland har tappat förtroendet bland så gott som alla världens länder. FN:s säkerhetsråd kan inte agera som man önskar eftersom Ryssland blockerar. Världen ska reagera och det gör den, men var försiktig med Nato och stridskrafter som provocerar.

Ny Pisa rapport blir ännu mera pinsam och sänker Fp och Björklund.
Nu handlar rapporten om problemlösning där svenska elever är sämst i Norden och Sverige hamnar under OECD-genomsnittet. Björklund har passerat zenit för länge sedan. S går nu om Fp i frågan om vem som har störst förtroende i skolfrågor svd.se/nyheter, 21 resp 11 procent. Och Centern har 1 procent.... Skolan står överst i väljaropinionen. Har vi råd att vara tyst med minst förtroende....? Vi behöver inte angripa Fp, och om dom svarar med Nato, kärnkraft och euro så är det väl vår debatt...?

SvD ledaren  "Lööf bättre på företag än Löfven." svd.se/ledare
Det är ett erkännande från SvD och detta särskilt åt Centerns och Annies förslag om högkostnadsskyddet för sjuklöneansvaret som Centern presenterade häromdagen. Det är "en genomtänkt och klok reform" kan vi läsa som minskar särskilt de små företagens sjukkostnader redan efter andra sjukdagen och gör det lättare att anställa. Bra, bra.
För övrigt ska vi  nu öka trycket på Slussenfrågan efter Mark- och miljööverdomstolens Nej till bussterminalen i Katarinaberget. Det var en nedslagning men matchen fortsätter..och vi har ett nytt möte på ABF i kväll och ett nytt nästa vecka...och

Inga kommentarer: