söndag 13 april 2014

Allvarligt läge i Östra Ukraina - Bra att Ukrainas  regering och premiärministern Arsenij Jatsenjuk inte använt militär.
Det är precis vad Putin vill se och höra för att kunna ingripa med sina trupper nära Ukrainas gräns och "försvara ryska intressen". Nu gäller det att försvara Ukrainas nationella intressen men inte göra det så att Ryssland tar det som förevändningar att anfalla Ukraina. Det är verkligen en balansgång som kräver god politisk och diplomatisk fingerfärdighet. Försvara nationella intressen men gör inga dumheter som leder krisen till krig.
Hör nu precis på ekot att Ukrainas polis driver ut proryska styrkor från de hus de ockuperat. Låt det bara inte ske med vapen.

Sverige driver på i klimatarbetet skriver professor Thomas Sterner medförfattare till dagens IPCC-rapport på dn.se/debatt 
Vår koldioxidskatt på över tusen kronor per ton är ett exempel på ett bra och hårt styrmedel som minskat utsläppen i Sverige. I samma ögonblick rapporterar ekot från presskonferensen i Berlin. om rapporten. Det är tydliga men lite försiktiga förslag  på 1600 sidor med 500 författare, 10 000 vetenskapliga referensen och 879 expertgranskare från  ett 70-tal länder. Imponerande.
Stärkt internationellt samarbete, kraftfulla styrmedel, stöd till förnybar energi och fossilfria industrier, bostäder och transporter är några av förslagen.

Ingen upplyftande läsning i dagens SIFO. Gapet ökar till 12,5 procent mellan Allians och opposition och både C och Kd ligger under spärren med 3.8 resp 3.6 procent.
Inga bra besked trots många bra förslag som drivits fram av både C och Kd om satsning på landsbygd och bredband respektive cancervården. Men det är inte där det sitter utan i frågor som Maud Olofssons Nej till att komma till KU och olyckligt felaktiga och ogenomtänkta kommentarer från partiledningen.
För övrigt har Micke  med familj åkt till Lofsdalen  så det blir ingen tennis i dag utan lite borttagande av grönmögel och  måleriarbete på huset.Inga kommentarer: