onsdag 29 oktober 2014

0 procents ränta. Har aldrig hänt förut. Ingen vet om inflationen stiger och ekonomin ökar farten. Men Ingves har tvingats tänka om.
Ja,det blir en snabbreflex på Riksbankens beslut i går. Kritiken mot Riksbanken har varit stor. Varför har man inte prioriterat sin huvuduppgift att hålla ekonomin på kring 2 procents inflation. Man har hållit en för hög ränta för att man varit rädd för svenskarnas belåning, men det är inte Riksbankens huvuduppgift. Nu sänker man till noll och vill tala om för världen att man ändrat sig. För hög ränta har givit för hög arbetslöshet när farten i ekonomin varit för låg.

Två synpunkter:
1.Den alltför höga upplåningen måste dämpas för att undvika en bostadsbubbla. Nu blir det problemet helt regeringens.
2. Varför talar man om att den låga räntan blir kvar till mitten av 2016. Ingves har haft alldeles för många fel i sina prognoser tidigare. Håll käft.

Har ni hört den förut...: Arbetsförmedlingen ska bli bättre
Nja, det vill jag se först. Arbetsförmedlingen ska reformeras. Nu ska man stärka kontakterna med arbetsgivarna...Oj..Man ska prioritera de som står närmast arbetsmarknaden, men utan att försumma de som står långt ifrån. Om man prioriterar allt prioriterar man inget.

De nya politiska samarbetskartorna i kommuner och landsting kommer att skapa nya kartor också på riks - Allianspolitiken är inte alls självklar och det behöver inte vara dåligt.
Se på dagens svd.se/nyheter om minoritetsstyren och blocköverskridande majoritetsstyren i 28 kommuner i Skåne. Ungefär lika många av varje. C är med i 6 minoritetsstyren med Mp i 3. C är med i 12 majoritetsstyren med Mp i 8.
Finns också i Stockholms län, ett ex är Sundbyberg med Stefan Bergström som vice kso med C, Kd, V och Mp.
Framtiden? Varför inte ett ökat grönt samarbete C -Mp också på riksnivå. Det skulle förändra.

Inga kommentarer: