lördag 11 oktober 2014

Ett pris till den norska Nobelkommitten för sitt val av Fredspristagare Malala Yousafzai och Kailash Satyarthi för deras kamp för barns rätt att gå i skola och mot barnarbete.
Man blir glad när man hör Nobelkommittens val av fredspristagare. Barns rätt att gå i skola tar vi som en självklarhet och barnarbete har vi inte haft i vårt land på jag vet inte hur länge.. Det är ändå tragiskt att båda företeelserna finns i vår moderna värld. För två år sedan blev Malala skjuten i huvudet i Pakistan för sin kamp för att flickor skulle få gå i skolan. Hon sköts av talibaner. Man tror inte det är sant, men så var det.
Bara att gratulera den norska Nobelkommitten och hoppas att priset leder världen och utvecklingen åt rätt håll.

Nya siffror visar att priset på det dåliga förslaget Nya Slussen gått upp med sådär 1,5 miljard
Har man följt projektet var detta ingen nyhet. Tvärtom det "gamla" priset på 8 miljarder är det bara Sten Nordin i stadshuset som har trott på. Nu har han avgått men vill ändå inte medge att han haft fel.
Hans egna experter i exploateringskontoret har räknat upp priset och det är massor med "om inte" som överklaganden, felräkningar, förseningar i det nya budet.  Och ändå är inte Nacka-Värmdöbornas kostnader för förseningar och omvägar inräknade. som med överklaganden kan koma att pågå i tio år.

För övrigt var det en väldigt trevlig avslutningsfest för mandatperioden på Fest och Konferens med landstinget i går och mycket prat mellan borden om vem som blir finanslandstingsråd - Filippa Reinfeldt eller Christer G Wennerholm. Jag håller på Filippa.

Inga kommentarer: