fredag 3 oktober 2014

Kärnkraften, krogmomsen, bredband, miljöbilar, inget tak på rut-avdraget är några frågor där Löfven och Mp flirtar med Centern. Bra naturligtvis att man lägger  fram C-förslag. men.en pilsner i taget....avvakta budgeten.
Uppgörelsen om kärnkraften följer den linje som Centern drivit i regeringen att kärnkraften ska avvecklas och den avvecklar sig själv om det kommer bättre, billligare och miljövänligare alternativ med förnybar energi från sol och vind. Den avvecklas enklare om kostnaderna ökar genom höjda säkerhetskrav och ökade kostnader för hantering av kärnavfall. Det är Centern som lagt grunden för  avveckling av kärnkraften och det ska vi naturligtvis tal om.

Att S-Mp regeringen behåller den halverade krogmomsen är också en seger för Centern som drivit den frågan hårdast från första början tillsammans med Mats Eriksson.
Hur många gånger har vi inte hört att den sänkta krogmomsen ger lite jobb och kostar för mycket. Mp har sagt att den ska vara kvar men har inte särskilt hårt drivit frågan. Ändå ställer sig nu båda partierna bakom att ha kvar den sänkta krogmomsen. Roligt, men lite underligt.

Inga höjda tak på rutavdraget är också positivt
liksom satsningarna på bredband och miljöbilar med ett Bonus-Malus system som Centern drivit. Tala om det nu. Hur kunde S-Mp vara så dumma att de kritiserade så många bra C-förslag i valrörelsen som de nu ställer sig bakom?
För övrigt hinner jag se en liten stund  klockan 09.00 om regeringsförklaringen och ministrarna innan jag åker in till kommunala sektionen med Centern.

Inga kommentarer: