måndag 13 oktober 2014

Vad är Suhonens syfte med boken?Han  är journalist, en lika mycket insyltad persson i Juholt-affären som de han skriver om men från andra hållet som hans förespråkare och talskrivare.
Det är tur att inte boken kommer ut en månad  före valet. Är de medvetet att boken kommer ut nu en månad efter valet? Bara Suhonen kan svara och han har sagt så. Men han måste ju förstå att det skadar S kraftigt oavsett när den kommer. Så länge inga av de utpekade personerna kommenterat boken ligger frågorna från Suhonen kvar.

Varje gång Damberg, Jämtin, Sahlin,Östros, Österberg, Lundby-Wedin visar sig
kommer de att få frågor om Juholt och bli mer och mer irriterade på media.  Samma VU som möttes den 11 oktober med Juholt bortkopplad borde nu svara gemensamt så inte detta ligger och pyr under den viktiga budgethösten. Juholt har sig själv att skylla i hög grad men...media och hans höger kritiker till höger i partiet har hjälpt till. "Håkan Juholt var en sällsynt olycka som ordförande för socialdemokraterna", skriver t.ex DN i dag,dn.se/ledaren. Suhonen har själv bidragit extra hårt med sina totalt fördömande uttalanden om den "mycket dåliga" partisekreteraren Carin Jämtin.

Men frågan är vad vill Suhonen? Vill han bara komma i rampljuset? Har han egna politiska ambitioner? Det blir väl inte lätt såvida inte Juholt återkommer som partiledare....
Är han en sådan demokratisk förkämpe för öppenhet som han säger sig vara. Två och ett halvt år, hundratals protokoll, bandinspelningar och handlingar och 600 sidor bok har han skrivit. För att finnas med i historieskrivningen? Eller något annat....Någon?
För övrigt åker jag  nu in till Europahuset för att prata lite om ett seminarium på 20-årsdagen av folkomröstningen om EU den 13 november. Börjar plocka i gamla skrifter.

Inga kommentarer: