tisdag 28 oktober 2014

Ett utmärkt förslag att inrätta ett miljöpolitiskt råd direkt under statsministern.
Den 16 oktober skrev Miljöforskningsberedningen med ett antal forskare i spetsen, bland andra professor Christian Azar från Chalmers  att ett miljöpolitiskt råd bör inrättas direkt under regeringschefen. Miljöpolitik bör genomsyra all politik. Sverige ska fortsätta att gå före på miljö- och klimatområdet. Detta förslag finns nu i en rapport till klimat- och miljöminister Åsa Romsson.

Det är ett förslag med många goda motiv och ett brett innehåll
Miljöpolitiken ska inte betraktas som isolerad från andra samhällsområden. Tvärtom måste miljöpolitiken vägas in i hela samhällsarbetet både nationellt och internationellt. Det handlar om goda livsvillkor och ansvar för processer i naturen. En miljöpolitik som bygger på rättvisa och...

Men Romsson och Löfven får kritik för dålig miljöpolitik - inga bensinskatter och klantigt skött klimatpolitik
Ja, jag tror också det är många som undrat vad de stora miljösatsningarna före valet tog vägen, som bensinskatten som skulle höjas med 70 öre. Det blev inget för det var problem med beredningen av ärendet, sa Åsa Romsson i Agenda i söndags kväll. Nehej. Mp ställer ut löften, men... Vi får se?

Och  " Statsministerns farliga signaler"
var rubriken på AB:s ledare i går där statsministern "sitter och velar om klimatmålet i tv", sådär ja. Att som upplyft toppförhandlare komma med två helt olika bud i klimatfrågan till EU-nämnden och EU till en förhandling....Nja. 

För övrigt leker Sara, jag och Hanna nu kurragömma och Sonja letar efter oss men vi är bra på att gömma oss.

Inga kommentarer: