måndag 6 oktober 2014

Regeringen och V överens om att "stoppa vinstjakten" i välfärden. Men utredning klar först i mars 2016. Det är många frågor och det kan slå hårt mot sjukvården i Stockholmsregionen.
Så kom då uppgörelsen alla väntat på, den mellan S-Mp och V om vinster i välfärden. Den kom snabbt bara några dagar efter den nya regeringen. Vinnare är Jonas Sjöstedt. Förlorare vet vi inte riktigt än eftersom frågan ska utredas till mars 2016.
Så här lät presskonferensen i dag kl 11.00. "Regeringen kommer att stoppa vinstjakten", och "Vi ska ha ordning och reda i välfärden", sa Stefan L,. "Vi tar bort vinstintresset i välfärden", sa Jonas S.

"Ingen ska berika sig på mormors omsorg", sa Ulla Andersson, V.
"Vinster ska återinvesteras i välfärden, Sa Ulla A, men det fanns en bisats. "..."gäller inte vinster med låg ränta".
Mp har öppnat för mångfald i välfärden, "men det blev fel", sa Gustav Fridolin. Det ska inte vara i syfte att tjäna pengar" och offentlighetsprincip och meddelarskydd ska gälla.

Resultatet låter vänta på sig till mars 2016 och efter remissbehandling och riksdagsdebatt är vi framme vid valet 2018 och får kanske börja om....om... Löfven-regeringen faller.
Förslaget ska gälla förskola,skola,gymnasium, vårdcentraler. hemtjänst, sjukvård. Bolag ska tillståndsprövas. I Bolagsordningen ska stå att syftet inte är vinst. Bemanningskrav ska finnas. Detaljstyrningen ökar.

Kan slå hårt mot framgångsrika privata vårdcentraler, sjukhus, friskolor och hemtjänstföretag och hela valfriheten i välfärden
"Ett hårt slag mot stockholmsvården", säger Gustav Hemming, Centerns landstingsråd i Stockholm.
För övrigt fortsätter vi våra diskussioner om hur Värmdö ska styras.Inga kommentarer: