lördag 25 oktober 2014

Klimatuppgörelsen i EU - bra att det blev något men storförhandlaren Löfven får nog fundera lite
Först missar  Löfven totalt att få igenom regeringens förslag i EU-nämnden. Att ha  två olika förslag med sig till ett sammanträde är väl inte så fiffigt - ett med högre utsläppskrav och ett med lägre.Det blev inget av regeringens förslag utan Alliansens. Löfven missade. Nu blev det ändå en uppgörelse i Bryssel med siffrorna  40 procent minskade utsläpp, 27 ökat förnybart och 27 energibesparing, Men, brasklappen är att allt kan rivas upp om inte USA, Kina och andra länder gör motsvarande åtaganden. Vad är det? Morot eller piska. Hoppas det håller till Paris 2015.

Politik och moral: Inte något för S och Mp-regeringen
Oj, vilken kritik Alliansregeringen fick av S och M när den tog 4,7 mdr från biståndsbudgeten till asylsökande. Det var inte nådigt. Nu tar den nya regeringen 8 miljarder från biståndsbudgeten. Moral, politik, etik??

Putins ande svävar över valet i Ukraina
Putin vill hota, skapa kaos, styra från Kreml. Putin har satsat pengar i östra Ukraina i vad Ryssland kallar folkrepubliken Donetsk som ska ha ett eget Ukrainaval. Tala om korruption, aggression eller låtsasval som dn.se/ledare skriver.

Mycket positivt om regeringen vill stärka samarbetet i Norden
Nya framtidsministern kristina Persson vill satsa på ett utökat och djupare nordensamarbete. Hon är inte min favorit, för mycket prat, men ett stärkt Nordiskt samarbete i FN, EU, IMF och Världsbanken där också baltstaterna ingår är mycket positivt. Försvar, energi och klimat är naturliga samarbetsområden.
För övrigt blir det inre tjänst i dag. Ska skriva en motion om spårbilar som jag hoppas någon C-riksdagsledamot vill ta till sig nu under den allmänna motionstiden,och gå igenom lite ärenden till bidragsgruppen i landstinget. På C-gruppens möte i Mälardalsrådet i går i Strängnäs var vi överens om att stärka rådets arbete.

Inga kommentarer: