onsdag 15 oktober 2014

Illa att "Cattis" säger Nej till till att ställa upp som M-ordförande efter Reinfeldt. Cattis var finanslandstingsråd och nu har hon hållit i förhandlingarna i landstinget med oppositionen. Jag känner Cattis väl och tycker beskedet var tråkigt.
Catharina Elmsäter Svärd hade varit en utmärkt person att samarbeta med från Moderaterna med stor förtroende i hela landet. Inte bara i riksdagen och bland ledningen utan i kommuner och landsting från norr till söder. Anna Kinberg Batra känner jag inte mer än att man blir påmind om hennes uttalande om att "stockholmare är smartare än lantisar". Det ska inte ligga henne i fatet efter 16 år men Anna K B är oerhört stockholmscentrerad.

Det har förts en kampanj för henne sedan Fredrik R slutade.
Hon har lyfts fram  av toppfolk i moderaterna som gruppledare och  ekonomisk talesperson som i verkligheten blivit både partiledare och finansminister när Reinfeldt och Borg är borta. Tror samarbetet med Cattis hade varit både lättare, roligare och givit mer C-inflytande är med Anna K B. Men...vi får se...

Värmdöcentern har inte ställt sig bakom Förbifart Hemmesta eller Förbifart Gustavsberg. 
Det Centern drev i valet 2010 var fler reversibla körfält som på Grisslingerakan, fler infartsparkeringar,rondeller och förbättrad kollektivtrafik. Förbifarten löser heller inga problem eftersom bilarna genom Storskogen skulle komma fram vid Ålstäket i alla fall.

Smart lösning av regeringschefen Artur Mas i Katalonien att genomföra "folkomröstningen" om självständighet i alla fall men göra det"inofficiellt" eller rådgivande i stället för beslutande som enligt Madrid-regeringen är emot grundlagen.
För övrigt  var det ett bra möte i går med landstingsgruppen om förhandlingarna i landstinget där Centern gått fram och där vi nu ställer krav på bättre utdelning.

Inga kommentarer: