lördag 18 oktober 2014

En mycket allvarlig incident om det är verklighet med ny ubåtsjakt nu i Kanholmsfjärden.
Regeringen har konstaterat ett rejält försämrat läge i Östersjön, säger kommendör Jonas Wikström i DN dn.se/nyheter. Den insats som nu görs är nödvändig, säger vår nye försvarsminister, som jag måste säga jag har förtroende för - en pragmatisk samarbetsperson som inte överilar. Illa är det vad som än blir resultatet.

Och eurokrisen är inte över om någon nu trodde det. Frankrike och Italien struntar i stabilitetspaktens regler gränser för budgetunderskott och statsskuld. Euron försvårar återhämtning.
Så ser det ut i Euro-EUropa. Det är nya kriser men de kommer från den gamla verkligheten. De länder som hade svårast att klara euron som Grekland, Italien, Spanien har växande problem igen. Tyskland tycker att de har gjort nog. EUrokrisen kommer att fortsätta så länge euron finns.

Reinfeldts snabba avgång och Åkessons plötsliga sjukskrivning kan rädda den nya svaga regeringen
Illa och tråkigt för Åkesson naturligtvis med utbrändheten och sjukskrivningen till minst i slutet av november. Det är den mest kritiska tiden för regeringen med budgeten. Vilket parti vill gå in i en valrörelse med en utbränd partiledare. Nej, Sd kommer nog att ligga lågt så länge partiledaren är borta.

DN och även andra media har varit väldigt dåliga på att följa Slussendebatten kanske för att de inte är insatta i frågan -det visar DN i dag igen när man talar om fyra förlorade år när Slussenbygget stoppas. Läs på. Tala om sakfrågan i stället.
För övrigt är det alltid trevligt på Stockholm Open, särskilt för en Veteranmästare i tennis på Bohus-Malmön...ha. Dimitrovs bollkonster är något man kommer att skratta åt länge.


Inga kommentarer: