fredag 24 oktober 2014

Några nedslag om budgeten och debatten
Oj, vad mycket negativt från finansminister Magdalena Andersson i budgetdebatten
Nej, det är inte roligt och tror jag heller inte vare sig effektivt eller intressant att lyssna på en så negativ beskrivning av Sverige. Först börjar MA med hur bra Sverige är att leva i men sedan....
Det är stora hål i statens finanser. Vi ärver ett underskott på 90 miljarder, varav 75 är ett strukturellt underskott. Vi står över 100 miljarder från det finanspolitiska ramverket. Det var också motivet till att överskottsmålet inte uppnås under mandatperioden för det kräver en så stor åtstramning.... Det är väl ingången för de flesta nya finansministrar, men MA ligger högt i ligan av utskåpning av föregångaren.  Det är inte "en seriös beskrivning" av ekonomin, sa finanspolitiska rådet häromdagen. Trots utskåpningen av Alliansens ekonomiska politik behålls ändå jobbskatteavdragen. Det är något som inte går ihop här....
Vår  ekonomiska politik innehåller något mer än jobb, sa MA : en fungerande välfärd, skola barnomsorg, äldrevård, heltid, kvinnor.

Högre skatter och satsning på offentlig sektor, är huvudinriktningen på budgeten
-men högre skatter ger färre jobb och mindre pengar till välfärden sa Centerns nya ekonomisk politiska talesperson Emil Källström, som ska ha en stjärna i himlen för en bra start.
"Vill ni minska det kvinnliga företagandet" frågade Emil K, Magdalena Andersson, om kvinnor i hemtjänsten, sjukvården, RUT. Hur många jobb försvinner med den dubblerade arbetsgivaravgiften för ungdomar? Nej, inga bra svar, för såna finns inte. Dyrare jobb blir inte fler jobb.
Mp tvingas nu satsa mer pengar på försvaret, som de varit emot. Vänsterpartiet är vinnaren i regeringsbudgeten.
För övrigt åker jag nu till Strängnäs och möte med Centergruppen i Mälardalsrådet. Uppföljning av valet och trafiken i Mälardalen ska vi diskutera. Hej då.


Inga kommentarer: