lördag 4 oktober 2014

Regeringsförklaringen:
Allt åt alla, guld och gröna skogar, precis som DN skriver men rätt och ingen överraskning i en regeringsförklaring. Det är ett förhandlingsbud och inte ett förhandlingsresultat, dn.se/nyheter.
Det är S-MP:s förhandlingsbud. V ska med med och där har det bara börjat. Vinstjakten ska stoppas, men det står inget om förbud mot vinster, står "begränsas".. Nästan inget om skatter och ekonomi, utlovade inkomstskattehöjningar,skatt på klimat- och miljöskadlig verksamhet, flygskatt, vägslitageavgift, höjd bensinskatt?

Nya Regeringen: En väl samlad mix av ministrar, 12 män, 12 kvinnor, utlandsfödda.erfarna och oerfarna, kommunpolitiker, facket,ugomsförbunden, Bryssel.men...
Vad är socialministern och socialpolitiken? Vad tog prioriteringen av landsbygden vägen? Vad gör sjukvården och idrotten i  samma departement? Vem är Anna Johansson och Sven-Erik Bucht, infrastruktuminister och landsbygdsminister? Jag kan ha fel, men vet inget. Vad är en kunskapslyftsminister? Vad är en minister för strategi och framtidsfrågor? Näringsdepartemenets chef Mikael Damberg får tre, biträdande ministrar för infrastruktur-, bostads-. och landsbygdsfrågor. Är det bra, eller nedprioriterat? Det är några ryggmärgsreaktioner.

Ministrarna:
Min bänkgranne i landstingssalen Helene Hellmark Knutsson blir "Minister för högre utbildning och forskning", som själv saknas akademisk examen och forskarutbildning. Hon är duktig, inte det, men kunskap och erfarenhet...Margot Wallström hade jag lite kontakt med under Brysseltiden. Väldigt överreklamerad, Inte särskilt lyckad som EU-kommissionär. Ett namn. Ibrahim Baylan som energiminister? Vad kan han om det? Det ligger under Miljödepartementet så det kommer Åsa Romsson att sköta. Jag kan ha fel. Allt jag skrivit får svar i framtiden.
För övrigt ska vi nu titta på Sara och Hanna när de tränar tennis och sedan följa med Emma till Gustavsbergsbadet och simma. Roligt.

Inga kommentarer: