torsdag 6 augusti 2015

70 år sedan atombomberna i Hiroshima och Nagasaki. Nej,vi ska inte gå med i någon kärnvapenklubb som Nato. Det är det starkaste argumentet emot medlemskap.
Vi ska stärka vårt försvar i vårt land som försvar Sverige och våra gränser.Vi ska också vara öppna för fortsatta internationella insatser i FN-regi när världen behöver vårt stöd. Om Sverige blir medlem Nato måste vi ställa upp på doktrinen om att Nato har rätt att använda kärnvapen även om motståndaren inte gjort det. De betyder att Sverige kan bli indraget i ett kärnvapenkrig som natomedlem vilket naturligtvis ökar risen för anfall mot vårt eget land.

Att finnas med som medlem i en kärnvapenallians som har den möjligheten att använda kärnvapen blir också ett tungt ansvar mot omvärlden. Sverige kommer inte att ha mycket att säga till om i  ett läge där frågan allvarligt diskuteras och då får vi ta konsekvenserna av det. Vill vi det? Svar Nej?

SSU-ordförande är en  naturlig språngbräda till statsråd, eller andra viktiga politiska uppdrag skriver DN i dag.dn.se/nyheter.
Det är rätt och det är bara att se på DN:s lista hur det gått de senaste 50 åren. Det kommer säkert att se så ut också i huvuddrag de kommande åren,men jag tror att posten inte är lika säker som tidigare.
För det första är socialdemokratin mindre ,t.o.m halverad jämfört med på Erlanders och Olof Palmes tid. Från kring 50 procent till 25 och det kommer att gå fortsatt nedåt. S som parti har också sin framtid bakom sig politiskt, eftersom folkrörelsen inte längre är lika stark.Nya partier växer också upp lättare i dag med sociala medier, där SD är ett sådant exempel.

Medlemsantalet minskar i partierna och ungdomsförbunden och andra  faktorer och opinionsrörelser tror jag kommer att få större inflytande. Demokratin är inte hotad men den kommer att utvecklas med nya metoder och rörelser.
För övrigt åker vi nu till till Grisslinge med Micke, Emma, Sara och Hanna och badar.

Inga kommentarer: